2010-12-30
00:37:09

Nu kan jag stryka lite på listan :)Till Mamma

AmningsBHar

Amningskudde

Bröstpump

Bindor

Trosskydd

Till Skötsel

Förvaringsalt

Skötbord

Blöjhink

Salva (för röda rumpor)

Zinksalva (för blåsor och blöjeksem)

Tvättlappar

Små handdukar

Badbalja

Barn/Bad olja

Badhandduk

Kläder

Till Transport

Barnvagn

Bilbarnstol

Bärsele/Bärsjal

Skötväska

Resesäng

Till Sömn

Spjälsäng

Spjälskydd

Filt

Kudde

Sängkläder

lakan

örngott

påslakan

madrasskydd

Pyjamas/Sovpåse

Mobil

Till Lek/Fritid

Babysitter

Babygym

Mjukisdjur

Övrigt

Modersmjölksersättning

Termometer feber/bad

Snorsug

Nappflaska

Trasor/små handdukar- för alla spyer och rapningar

"Mitt första år"

Behållare till infrysning av bröstmjölk

2010-12-27
17:44:05

Vecka 26

Jaa nu är det inte långt kvar, bara 102 dagar tills bebis kommer :)

Barnet: Nu är barnets hud lite tjockare och inte lika genomskinlig längre, skelettet hårdnar alltmer och lungorna utvecklas. Barnet kan nu öppna och stänga sina ögon. Huden är ganska röd och skrynklig men skyddas av vernix-lagret.


JAG ÄR SUGEN PÅ CHEESCAKE!!
2010-12-22
23:52:16

Julen är här..

Idag har Jag och mamma varit ute och köpt en gran. :)
Min älskade Daniel klädde den idag medans jag lagade middag (tomtegröt), Myspys här hemma nu :)

2010-12-17
08:20:41

Flytt m.m.

Ja idag så flyttar vi :)
Är sjukt stressad och trött men, Det kommer bli så skönt när allt är klart!

Vi har inte så mycket kvar att göra. Det mesta är faktiskt packat. Lite små plock kvar bara men det får man ta lite pöompö tror jag.
Idag ska vi iallafall åka dit med sängen så inatt sover vi i nya lyan :) Myspys!
Idag ska vi även åka och köpa våran fina soffa som inte alls är för dyr enligt mig. Jag ser det mer som en investering! Jag vill ha ett skönt ställa att sitta på när jag måste gå upp om nätterna och amma och ta hand om bebisen. Så jag tycker att soffan är perfekt för oss!!

Bebisen växer och växer hela tiden nu. Jag sover jätte dåligt för tillfället för att bibisen sparkar sig igenom nästan varje natt men det går bra och jag har börjat jobba mindre nu så det är iallafall skönt!
Jag satt och räknade lite nyss och kom precis fram till att det är bara 3månader och 3 veckor kvar tills bebis kommer. Helt sjukt vad det går fort nu! Hinner nästan inte med själv i svängarna. :)

Har typ ont överallt nu oxå. Minsta rörelse känns som hundra. Speciellt i ryggen och skuldebladen och i min ischias + att fötterna och händerna har börjat svällt. (man får gnälla ibland!!) Har lixom inte haft tid att gå på bassäng träningen heller + att jag varit sjuk men måste nog börja igen efter jul. Skulle även vilja gå på någon slags massage, det skulle verkligen vara underbart!

Tack för mig.

2010-12-13
00:20:18

Vecka 24Barnet: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.
2010-12-05
19:57:44

Vecka 23 :)

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.