2010-10-29
18:52:44

29 Oktober 2010

Inatt ska jag jobba natt.. känner inte alls för det idag!

Jag är sjukt sugen på en subway macka nu!

Om 4 dagar ska vi på ultraljud :)

Vecka 18
2010-10-28
17:36:27

Bebis

Vecka 18

Kroppen:
Vid den här tiden gör man den första ultraljudsundersökningen. Ofta är det först nu som du på riktigt kan ta till dig att ett barn faktiskt är på väg. Ultraljud görs för att bättre veta när barnet kommer att födas. Barnmorskan visar hjärnhalvorna, magsäcken och det lilla hjärtat som slår snabba slag. Huvudet och lårets storlek mäts, med hjälp av dessa mätningar kan man på ett mer exakt sätt beräkna födelsedatumet. Man tittar även på läget på moderkakan.
Du vet nu, så exakt som man kan komma, när du är beräknad att föda. Det blir ändå bara en riktpunkt, du kan föda inom tre veckor före och två veckor efter detta datum utan att det räknas som onormalt. I regel är detta en period när du mår bra och trivs med din graviditet.

Fostret: Huvudet är cirka fyra centimeter i diameter, medan fötterna är cirka två centimeter långa. Fostret sväljer fostervattnet och kan till och med skilja mellan mammans intag av söt respektive besk föda. Om det är sött sväljer fostret mer vatten och om det är bittert så grimaserar det istället. Fostervattnet är naturligt sött och kroppen ser till att det innehåller rätt mängd av aminosyra, fettsyra, mjölksyra, citronsyra, salt, glukos, fruktos och sist men inte minst proteiner.

2010-10-26
23:40:32

Barnprogram

Jag älskar verkligen allt som har med barbapappa, spöket laban och babar!


         


Såå söta ju! :)

Idag är det 1 vecka kvar till ultraljudet, ska bli riktigt spännande :)

2010-10-22
05:21:34

Natt Jobba..

Ja nu har jag även börjat jobba natt.. Ganska skönt men ändå jävligt jobbit. Är inne på andra natten på rad nu och det känns i hela kroppen! Men det är bra pengar!! Åå bara 2 timmar kvar nu sen är jag långledig ända till måndag :) Ska bli så skönt! Nu vill jag bara hem och krypa ner i sängen och sova!

Idag gick vi även in i vecka 17, tiden går fort nu. Hänger knappt med själv ju och nu är det mindre än bara 2 veckor kvar till ultraljudet, spännande!!

Detta nattpass har spenderats med cola, panpizza, hänt extra och sex and the city 2 :)

2010-10-21
14:43:57

Vecka 17 :)

Vecka 17

Kroppen: Livmodern växer mer och mer och det är vanligt att man känner lite molvärk av och till. Andra typiska symtom är att man känner sig hungrigare än normalt, det kan bero på att fostret samlar på sig fett. Troligen har du gått upp två-fem kilo i vikt. Sexlivet kan vara alltifrån blomstrande till att inte fungera alls. Däremot har man vanligen samma behov av närhet som tidigare, kanske till och med mer.

Fostret: Redan nu kan du känna när ditt barn har hicka. Det känns i så fall som mycket regelbundna fosterrörelser. Skelettet är synligt på röntgenbilder. Det bildas nu ett värmereglerande fettlager på ytan av kroppen. Underhudsfett bildas och det hjälper barnet att reglera kroppstemperaturen efter födseln. Nu har den första avföringen börjat samlas i tarmen, denna avföring kallas mekonium och är grönsvart och kletig i konsistensen. Fostervattnet som fostret rör sig är rent och sterilt och byts flera gånger om dagen. Barnets hår har börjat växa och bli längre.

2010-10-18
18:49:26

18 Oktober

Idag har vi varit på stan med mormor, jätte mysigt!

Imorgon börjar jag på mitt första vattengympa pass, ska bli riktigt spännande! Hoppas på att ischiasen och ryggen blir bättre iallafall..

sött

Dessa stöa kläder köpte jag och mormor idag :) Allt från newbie kollektionen på Kapphal.
Man kan ju lixom inte låta bli längre! 

Köpte även mama byxor och linne och baddräkt till mig och Daniel fick en mössa och the :)
Tack Mormor!! 
2010-10-14
08:14:17

Vecka 16 :)

Kroppen: Den här perioden är ofta en roligare tid av graviditeten och många känner sig lite piggare igen. En del som fött barn förut kan känna att något rör sig i magen, det kan kännas som pirrande bubblor eller som en fisk som spritter till.
Ditt hjärta pumpar 20 procent mer blod än tidigare och det kommer att öka betydligt fram till i slutet av graviditeten.

Fostret: Fostret mäter cirka 16 centimeter och väger omkring 100 gram. Fingernaglar har bildats och fostret kan rynka pannan, röra ögonen och svälja. Fostret kan även ta tag i navelsträngen och börja undersöka det vattenfyllda rummet som det befinner sig i. Det omges av ungefär 300 milliliter vatten som byts ut flera gånger per dygn vilket behövs eftersom fostret kissar ungefär med 45 minuters mellanrum. Vattnet fungerar även som stötdämpare.
Redan nu har barnet troligtvis utvecklat sitt smaksinne. Barnet kan höra och rycker till om något plötsligt ljud uppträder nära magen. Ljudnivån inne i magen är annars ungefär lika hög som när man står på en trafikerad gata i staden eftersom alla ljud i mammans kropp förstärks i fostervattnet.


Jag har känt rörelser nu dom senaste 2 dagarna när jag har laggt mig för kvällen :) Känns jätte jätte konstigt!!
Längtar till Ultraljudet den 2 November!
2010-10-11
20:58:16

Depp

Har börjat känt mig allmänt deppig och ledsen, har en sån konstig kännsla i kroppen. Det går riktigt inte att beskriva, vill bara gråta och sova känner absolut inte för att göra någonting annat. Känner mig orolig och trött. Ingen runt om kring mig verkar fatta heller alla säger bara - tänk posetivt eller det går över. Visst jag tror oxå att det lär gå över men inget i mig eller mitt huvud känns speciellt bra just nu och då är det inte lätt att tänka posetivt heller. Det är inget som här hänt heller det är bara mitt huvud som spökar hela tiden nu. Vill isolera mig. 
2010-10-08
23:20:07

Fredags mys

För det är fredags myyyyyys :D

Mys med min älskling idag :)

Jag har kommit fram till att jag har fått Coca-Cola noja klarar inte en dag utan det, jag älskar det!!
Inte så bra kanske men men skit samma! Får jag inte minst 1 om dagen dör jag! (druckit 6 burkar bara idag)

Har lunchat på stan med mammsen idag på Café gränden, jätte mysigt! Åt en super god pasta sallad.

Till idol blev det fruktsallad och cola :)

mumms!!!
2010-10-06
22:38:02

Bebis

Idag har jag varit ute i Skultuna hos mammsen och fikat hemma hos Nettan och haft myspys hela dagen :)
Väl hemma igen så pussade jag lite på min underbara Daniel och efter det gjorde jag potatissallad för fyra personer och jag tryckte i mig heeeelt själv, fet som jag är ;) Men ack så gott det var!!
Imorgon har jag gjort misstaget att boka upp mig på dubbelpass på jobbet igen.. 6.30-10.30 sen 15-21 jag ångrar verkligen det starkt, käns inte som om jag kommer orka det riktigt.. men men det är ju pengar iallafall.

Tror faktiskt att jag kände en liten rörelse i från bebisen idag, kändes jätte skumt, lixom som en liten fjäril som hoppa till i magen på mig lite lätt eller det är jätte svårt att förklara kännslan med det måste ha varit bebisen kan inte va nått annat..

Här kommer lite bilder på magen går ju in i vecka 15 nu och det känns som om magen bara helt plötsligt växte över natten! Kolla, den är enorm!!

vecka 15


15

2010-10-05
19:21:04

VIKTIGT MEDDELANDE!

uch!


Jag HATAR Hello kitty!!!!
Jag vill aldrig någonsin ha denna fula sak i mitt hem!!
UCH!!

2010-10-03
16:45:17

Mys dag

Idag har jag och Daniel myst runt på stan lite med shopping, mat och fika :)Mat :)

                                         Spicy hot

Mys

                                       Wayne´s

:)

                       Denna underbara sak köpte Daniel åt mig.

ego

                                   Dagens ego bild

2010-10-03
00:06:13

Huvudvärk

Har haft en sån fruktansvärd huvudvärk hela dagen idag och alvedon hjälper tydligen inte.. Vill inte få ett migrän anfall igen. :( Här även lite feber från och till oxå men det kanske hör till när man är gravid, jag vet inte?!

Den här dagen har spenderats i soffan med min älskade Daniel och godis och mycket vatten, mys dag!! Och imorgon ska vi på "date" :) alltså ut o äta gott och mysa på stan :) superduper gillar jag verkligen!

Älskling och jag

                                 I Love You